Snertfietsen vertrekt bij Het Blauwe Hek

Al enige jaren maakt Marja van der Ende zich hard voor het kopen van producten uit eigen streek, rechtstreeks van de bron. Zij koopt regelmatig bij stalletjes langs de weg, bij kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers in Westland om zo de streekproducten te promoten. Regelmatig organiseert zij het zgn. ‘snertfietsen’ langs kwekers en winkels om alle ingrediënten voor de onvolprezen erwtensoep bij elkaar te fietsen. Op zaterdag 18 januari is het weer zover!

Er wordt om 10.00 uur gestart bij Zorgbakkerij Het Blauwe Hek in Naaldwijk, waar we het verhaal achter roggebrood te horen krijgen. Na het startschot door de blauwe fietstoeter, fiets je met Marja langs verschillende stalletjes en leuke kleine winkels voor ingrediënten en ander lekkers. We bezoeken Boer Pait en zijn nepboerin Coriza voor de wintergroenten, fietsen door de polder en tussen de kassen op zoek naar verscholen eten, stoppen tussendoor nog even voor een kleine lunch en krijgen bij Slagerij Zwaard uitgebreid te zien hoe ambachtelijke rookworst wordt gemaakt. Bij snertexpert Sylvia schuiven we meteen aan bij de warme houtkachel om de soep te eten.

Deze fietstocht heeft een afstand van ongeveer 19 km van startpunt (Naaldwijk) naar eindpunt (De Lier). Na afloop weer terug naar het startpunt is nog 1 km, dus totaal 20 km. Regelmatig stoppen we langs de weg om ingrediënten en ander lekkers te kopen.