De geschiedenis

Het in 1907 gebouwde pand aan de Oranjesluisweg 20 in Naaldwijk, ten behoeve van coöperatieve bakkerij “de Volharding” werd uiteindelijk in 2009 de basis voor zorgbakkerij Het Blauwe Hek.

Arrangementen

Voor groepen bieden wij verschillende arrangementen aan. Zo kan je bij ons in de bakkerij je kinderfeestje komen vieren of je eigen brood bakken en gevulde koeken maken. Hieronder vind je de informatie over de arrangementen die we op dit moment aanbieden.

Het Blauwe Hek, het startpunt voor de Snertroute

De Stichting Het Blauwe Hek is opgericht door Henk Luchtmeijer, Jan Bronswijk en Hugo Luttik. Het doel was het doen exploiteren van een bakkerij met zorg. De Stichting Het Blauwe Hek is een organisatie op ideële grondslag met de volgende uitgangspunten. 

Het Blauwe Hek en Ipse de Bruggen hebben in 2010 een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Momenteel zijn ruim zeventien cliënten en twee zorgbegeleiders actief. Ook zijn er regelmatig stagiaires aan het werk.

In 2012 werd de bakkerij uitgebreid met een tuin en een kas, die met behulp van verschillende donaties konden worden gerealiseerd en ingericht. De kas wordt onderhouden door mensen met een beperking en twee vrijwilligers. De gekweekte gewassen worden verwerkt in de producten van de bakkerij. In datzelfde jaar werd een nieuwe mijlpaal bereikt: de groei van de omzet was voldoende om een break-even resultaat te realiseren. Het pand aan de Oranjesluisweg nr. 20 is in goed onderling overleg door twee Westlandse ondernemers gekocht, waardoor de toekomst van Het Blauwe Hek is gewaarborgd.

In  2014 heeft er een verbouwing plaatsgevonden waardoor de bakkerij nu ook beschikt over een lunchroom annex theeschenkerij. Op 1 januari 2021 is de bakkerij overgedragen aan Stichting Ipse de Bruggen.

ANBI status

Het Blauwe Hek heeft sinds 2010 een ANBI status.